Pasop met niet volledig ingeënte honden op de Veluwe is Parvo gevonden..

10-03-2015 13:57

via facebook (zoek op 'Bens Vriend Benthe Bala') heb ik gehoord dat op de Veluwe een nieuwe variant van Parvo is gevonden die met name voor honden die niet of lang geleden voor het laatst hiertegen zijn ingeënt. Honden van wie het paspoort en entboekje wordt bijgehouden hebben weinig te vrezen.

Bericht van mijn Dierenarts:

We hebben even wat onderzoek gedaan.

 

Dierenkliniek Putten heeft positieve testen gehad van zowel honden die het overleefd hebben als honden die er aan overleden zijn en het speelt sinds 3 weken. Er wordt verder onderzoek gedaan door een gespecialiseerd laboratorium in Utrecht.

 

Waar gaat het om?

Het gaat hierbij NIET om de “gewone” huishond die zijn jaarlijkse entingen heeft gehad, deze lopen weinig risico, tenzij ze in zwaar besmet milieu komen.

De risicogroep betreft jonge honden, honden die alleen in de jeugd geënt zijn (dus geen herhalingsenting gehad hebben daarna), honden in grote groepen en oudere honden die gevoelig zijn op het maag-darmkanaal. De kliniek adviseert hierbij extra alertheid en geeft als advies een herhalingsenting.

 

Voor de rest extra alertheid bij hondenuitlaat plaatsen en breng uw hond niet in contact met honden die diarree hebben.

 

Dus als je pups hebt liggen dan zou ik met de volwassen honden niet naar uitlaatplaatsen gaan en geen andere honden in huis toelaten. Ook kun je als voorzorg mensen weigeren waarvan hun eigen hond aan de diarree is.

Het is echter nog niet in een andere regio opgedoken als Putten, dus hopelijk blijft het daarbij.

 

 

Met vriendelijke groet,

Ilona Stoffels

Paraveterinair

 

Sterkliniek Dierenartsen Doetinchem

Dr Hubernoodtstraat 111a

7001 DV Doetinchem

0314-324631